lauantai 31. tammikuuta 2009

Tarveneulontaa ja c-vitamiinia

Nämä pikkuveljen polvarit valmistuivat jo sopivasti ennen alkukuun pakkasia. Lankana on Sisu Fantasy, puikot 2,5 ja painoa 43 g. Toinen samanmoinen pari on jotenkin kummasti jumittunut puikoille.


Tarveneulontaa edustaa myös tämä Revontuli vironvillasta 5 puikoilla. Huivi jäi punnitsematta ja mittaamatta, koskapa se hyppäsi isosiskon kaverin synttäripakettiin miltei suoraan pingotuksesta. Kuva sentään ehdittiin napata, tosin huivi on siinä nurja puoli päälläpäin :).

Samassa pigotusvimmassa tuli viimeisteltyä vironvillainen Kiri, joka on odotellut päättelyä vuoden verran kopan pohjalla. Nytpä hän sitten pääseekin makoilemaan lahjakopan pohjalle:).

Ja sitten vitamiiniosastoa. Näitä lapasia neuloessa mielessä pyöri koko ajan mielikuvia porkkanoista, mandariineista ja tuosta jokaisen lapsiperheen salaisesta aseesta. Lapasten mallihan on Chevalier , lankana Lanett (2708) 92 g ja puikot 3,5. Lanka on muutaman vuoden marinoitunutta ja väri lienee jo poistunut värikartalta. Tein taas koko mallikerran, kun en huomannut jarrutella vihreiden viivojen kohdilla! Lapaset sopinevat keskikokoiseen naisen käteen. Kuvissa niitä esittelee isoveli, jolle ovat hiukan reilut. Lapaset menevät lahjaksi ystävälle, joka toivottavasti saa niistä valoa ja iloa talveensa.


Neulomisaika (ja -intokin) on vähentynyt huomattavasti aloitettuani työt lähes kolmen vuoden hoitovapaan jälkeen. Aina jotain valmista syntyy jatkossakin, mutta tahti taitaa kyllä hidastua.

Ei kommentteja: