sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Lasten sukkia

Päivitystä pitkästä aikaa. Kevät ja kesä ja jo pitkästi syksyäkin on mennä hujahtanut.

Kesälläkin on jotain puikoilta pudonnut, mutta kuvaan asti eivät ole ehtineet. Jokunen pari villasukkia matkasi serkun matkassa sukulaisten varpaita lämmittämään lahden yli. Yhden villatakin myös virkkasin itselleni Novitan ohjeella punaisesta ja syklaaminpunaisesta Nallesta heti keväällä lehden ilmestyttyä. Jokunen peittoprojektikin on työn alla kuten aina.....

Kesällä jäävät käsityöt usein vähemmälle. Niin paljon mieluista käsityötä kesäisin (siis lumettomaan aikaan) vaatii tämä puolen hehtaarin viidakkomme, ettei aikaa ja voimia tahdo enää riittää tikkuu- tai virkkuumaratoneihin.Perinteiseen tapaan olen mukana sukkasadossa.


Tänä vuonna heinäladossa. Viime vuonna tosin taisin saada aikaiseksi kokonaista yhden sukkaparin satoaikana. Tämän vuoden satoon on valmistunut jo kolme paria lasten sukkia.Ylimmät sukat isoveljelle Rellanan Flotte Socke Tibet langasta puikoilla 2,5. Kokoa sukilla on vaatimattomat 45, mutta onhan se 15-vuotias teinipoika äidin lapsi kumminkin, vaikka isojalkainen onkin  ;). Kuvasta ei taida erottaa, mutta langassa oli solmu jo ensimmäisen sukan varressa ja raidoitus jatkui ihan väärästä kohtaa. Toisen sukan aloitin vaan siitä, mihin edellinen loppui ja sattumalta raidoitus terissä menikin suht samalla tavalla. Varret siis ovat ihan eri näköiset. Näin isoissa sukissa ei ole juuri enää varaa säätää raidoitusten kanssa, jos meinaa tehdä kerästä sukkaparin.

Kahdet pienemmät sukat on pikkuveljelle kokoa noin 29. Lankana Tico Ticoa ja ruskeissa sukissa kantapää ja kärki Fabelin loppuja edellisen postauksen peiton reunoista.

Nämä sukat ovat aika sykyisen värisiä, mutta nyt puikoilla on jo kirkkaampia raitoja väliveljelle.

Kovin suuria suunnitelmia sukkasatoon en ole tehnyt. Oma perhe on aika tavalla sukkia vailla. Osalla jalka kasvaa kolmen numeron vuosivauhdilla ja osa on hiihdellyt sukkansa puhki.  Aloitin kaivelemalla jämäkeriä ja yksittäisiä pikkukeriä sekä niitä rumasukkakeriä varastosta ja niitä nyt tuhoilen parhaani mukaan.....

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihania käsitöitä sulla täällä blogissa, tulin vastavierailulle:)

Tilkunviilaaja kirjoitti...

Onnea, Marjo-Riitta! Jätit kommentit Tilkunviilaajan blogiin ja osallistuit blogiarvontaan. Voitit toisen palkinnon, jota en tiedä vielä. Pian se varmistuu, ja sillä välin voisit lähettää minulle osoitteesi. Laita se tulemaan tilkkukilta Syyringin s-postiin - syyrinki ( ät ) googlemail.com !