sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Sukat

Siis kokonaisen yhden parin sukkia sain tehtyä sukkasadon piikkiin.

Elikkäs nämä tihruraita vartiset nuoren sukat kokoa noin 39 7Veikan jämäkeristä.


Patmospaketteihin katselin pipoja paikallisesta Halpa-Hallista ja aikalailla sävyihin sopivat löytyikin. Ja siitä se ajatus sitten lähti....

Tuollaisen värikkään korvalappumyssyn kaveriksi sorvasin koolatusta 7Veikasta peruslapaset, joihin vähän koristuksia jämälankalaatikosta.


Tuli aika ihqut ;).


Pojan pakettiin sukkien ja pipon kaveriksi

Newfoundland mittens. Samaa sinistä ja siniharmaata 7Veikkaa kuin sukatkin. Näissä on myös virhe ....tai siis käsityön leima..., jota en viitsinyt purkaa, vaan tein toiseen lapaseen samanlaisena. Kuten sanottu hullu ei huomaa ja viisas ei puhu mitään. Eikä tuo lapasen käytettävyyteen vaikuta!


Reilut 400g ohutta sukkalankaa on muuttanut muotoaan, vaikka sukkia ei ole juuri syntynytkään.


Puikolla peittopala 17/48. Alunperin peittoon piti tulla 36 palaa, mutta miesväen arvosteltua ankarasti edellisen peiton pienuutta, hankin lisää lankaa vähän suurempaan peittoon. Peitto on tulossa väliveljelle joululahjaksi (tosin ei tietoa, minä jouluna...).

Koska näyttää siltä, että peittoprojekti viipyy taloudessa vielä pitkähkön ajan virkkasin komerossa pyörineistä trikookudekeristä projektikorin. Korista tuli ISO, epätasainen ja ruma. Kude oli paksuudeltaan hyvin epätasaista. Reuna on kokonaan kaksinkertainen, eikä tahdo kuitenkaan pysyä kunnolla pystyssä. Ehkä tuo on kuitenkin himpun parempi kuin se saksalaiskaupan paperipussi, missä projekti aiemmin asui. Mahtuu myös sopivasti kuistin puusohvan alle.....

2 kommenttia:

Raitalammas kirjoitti...

Ihania käsitöitä olet tehnyt, mutta nuo kukkalapaset ovat ihan super-hienot!

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihanat nuo kukkalapaset, samoin keltainen peitto tuolla alempana! Eksyin ekaa kertaa blogiisi, ja jäänpä seurailemaan jatkossakin ;)

-hillanen