lauantai 14. maaliskuuta 2009

Pitkästä aikaa..

päivitystä. Töiden alettua on neulomisaika ollut jotensakin kortilla, mutta jotain valmista on sentään syntynyt.






Huivi on joku kolmen-neljän vuoden takainen mysteerihuivi, joka jäi aikoinaan lankakoriin lojumaan. Tein kyllä huivin kaikki mallikerrat, mutta pingotuksen jälkeenkään en ollut tyytyväinen huivin reunaan, joka tuppasi rullautumaan ja oli muutenkin jotenkin keskeneräisen näköinen. Olin jo aiemmin ostanut lankaa lisää ja hiihtolomaviikolla tein huivin reunaan reunapitsin poikittain. En ryhtynyt purkamaan päättelykerrosta, koska se tuntui joustavan ihan mukavasti, vaan poimin siitä silmukat reunapitsiä neuloessa. Samaa pitsiä olen joskus aiemmin käyttänyt vauvanpeiton reunassa ja sen ohje löytyy Nancy J Thomasin toimittamasta kirjasta Shawls and scarves.

Tulin mielessäni/mielenhäiriössäni päättäneeksi kutoa tämän langan loppuun ennen muita töitä, joten huivin jälkeen pistin puikoille lapaset ja lapasten jälkeen baskerin!! Ja sitten jouduin tunnustamaan tappioni ja sullomaan viimeisen kerän lankaa lankakopan pohjalle. En yksinkertaisesti enää keksinyt, mitä settiin vielä tekisin ja alkoi jo värikin vähän kyllästyttämään. Siis lanka on riittoisaa :). Dropsin Alpaca kanervanpunainen (3770) lapasiin 45 g, baskeriin 54 g ja huiviin 178 g. Huivi on todennäköisesti tehty puikoilla 3,5 ja on kooltaan 185 * 90 cm. Lapasissa ja baskerissa puikot 2 ja 2,5 mm. Kuvissa niitä esittelee lahjottuna isoveli!

Kutoessani muistin myös sen toisen syyn, miksi huivi jäi aikoinaan kopan pohjalle odottamaan aikaa parempaa. Minua Alpaca nimittäin KUTITTAA ihan sietämättömästi. Kutominen onnistuu pieninä pätkinä ja ahkerasti käsiä pesten, mutta itse en voisi kuvitellakkaan käyttäväni näitä asusteita. Nämä menevätkin hys hys lahjana tärkeälle ihmiselle, jota olen halunnut jo pitkään muistaa....ja toivotaan viileää takatalvea ;).



Lankakopassa näyttää nyt tältä. Joku saattaa puolivalmiit tekeleet tunnistaakin. Tulossa on siis nuttuja etiopialaisille vauvoille. Tarkempaa tietoa löytyy mm. Novitan neulomosta. Lankana noissa on Baby Ull ja vielä ainakin viides nuttu noista keristä syntynee...

Mammuttimarkkinoilta hyppäsi kärryyn 900 g unikon väristä 7veikkaa hintaa 2,99 kerä. Haaveilen noista itselle villatakkia sitten joskus...

1 kommentti:

Sirisan kirjoitti...

Heipparallaa!

Olit vieraillut blogissani. Laitan sulle viestiä Novitan Neulomon yksityisviestillä.

Tulin kurkkaamaan tänne. Tykkään kovasti. Siu sinunkin päivääsi!