sunnuntai 10. tammikuuta 2010

Sunnuntaita



Joululahjoiksi aiottuja harmaita neuleita ei vielä joulupaketeista paljastunut, mutta osa valmistui sentään loppiaiseen mennessä!! Isosisko sai pappatakin., jota oli toivonut jo lehden (Novita syksy 2008) ilmestymisestä saakka. Tein papan Jussista, koska sitä sattui olemaan valmiiksi varastossa ja arvelin Isoveljen olevan liian paksua. Lankavalinnan vuoksi jouduin sitten ohjettakin säätämään. Jussia kului 628 g nelosen puikoilla tikutettuna. Hihoista tein reilusti pitemmät kuin mallissa, koska saaja halusi täyspitkät hihat ja on pitkäkätinen. Mitoitus onnistui aika hyvin. Koko vastaa kutakuinkin ohjeen L-kokoa. Takapääntien reunusresori on himpun verran liian löysä ja taskuja en mielestäni saanut oikein siististi ommeltua. Takki on kuitenkin jo ollut käytössä ja päätynee ihan pidettäväksi.



Toinen harmaa neule oli tämä kalastajapaita, jonka olin itse asiassa tehnyt päättelyitä ja ompelua vaille valmiiksi jo lokakuussa 2008 !! Se oli tarkoitettu isoveljelle, mutta poikapa hurahtikin vuoden aikana mittaa reilusti kymmenen senttiä, joten valmis paita päätyi väliveljelle. Paita on syönyt 590 g tummanharmaata 7Veikkaa ja tässäkin puikot neloset. Ohje löytyy Novitan 7Veikka liitteestä ja jostakin vanhemmasta Novita lehdestäkin varmaan. Pikkuisen on vielä hihat pitkät, mutta se pulma korjaantunee ajan kanssa.

Viimeisimpiä tuotoksia ovat nämä neljät sukat kokoa 27/28. Pikkuveljellä oli enää yhdet sopivan kokoiset sukat, mutta niissä on varret polveen saakka. Niin pitkät varret ovat hoidossa osoittautuneet vähän epäkäytännöllisiksi, joten sukkatehdas tuotti lyhyempiä varsia tällä kertaa.

Vihreä-ruskea kirjavat ovat väliveljen koolaamaa vanhaa Nallea ja keltakirjavat sitä pikkuveljen valitsemaa "Hallipottelia". Muissa sukissa lankoina sekalainen kasa ohuita sukkalankoja tyyliin kerros kutakin. Parista golfpallon kokoisesta jämäkerästä syntyy jo sukka! Puikkoina Nallessa 3 ja muissa 2 ja 2,25. Kaikki sukat painavat yhteensä 173 g.

Oikeinkohan saisin tänä vuonna kuvattua ja punnittua kaikki valmistuneet. Ainahan voi yrittää. Voisihan se olla kiva tietää, kuinka paljon sitä tuleekaan työstäneeksi lankaa vuoden aikana.

Oikein hyvää ja siunattua alkavaa viikkoa !

Ei kommentteja: