sunnuntai 5. huhtikuuta 2009

Lohtulankaa ja terapianeuleita

Hankalilla ja ikävillä asioilla näyttää olevan taipumus löytää toisensa ja kulkea kimpassa. Tällaisina aikoina neuloja tietysti hankkii lohtulankaa ja aloittaa terapianeuleita.



Tämä lohtulankaa ei juurikaan ehditty silitellä, eikä se ehtinyt ollenkaan päästä kuvaan vyyhdillä ollessaan, koskapa se hyppäsi kerälle ja siitä puikoille saman tien kaupasta kotiin päästyään. Lanka on Colinetten Jitterbugia väri 48 florentina. Malliksi katselin pitsi- ja pintaneulejuttuja, mutta päädyin kuitenkin tekemään perusperussileäneuleiset sukat vyötteen ohjeella. Puikot 2,5 KnitPicksit ja kulutus 91 g.

Lanka on mukavaa kutoa. Oliskohan tuo nyt sitten sellaista kaapelikierteistä; ei halkeile ja joustaa mukavasti. Aika napakkaa ja paksua jälkeä tuli ohjeen mukaisilla puikoilla tehtynä, mutta toisaalta sukat ovat myös juuri luvatun kokoiset ja pehmenivät höyrytyksessä. Värit ovat upean hehkuvat, mutta käyttäytyvät muuten vallan sekopäisesti. Tuollainen lätäköityminen olisi tietysti neljän euron Nallekerässä katastrofaalista, mutta liki 14 euron käsinvärjätyssä vain pikantti ja hienostunut yksityiskohta ;). Sukat menivät jo lahjaksi ystävän ystävälle, joka sairastaa...


Toiseksi lohduksi tarttui autonostoreissulta mukaan neljä kerää ruohonvihreää Lanettia (yhteensä hintaa 11 euroa, ei paha!). Näistä on muotoutumassa Silmut-huivi viime kesän Kotiliedestä. Tälle työlle on vain käynyt, kuten itselle tarkoitetuille usein käy. Se on saanut väistyä tärkeämpien tieltä.





Olen nähtävästi jumittunut pysyväisluontoisesti näihin ribbineuleisiin pötkylöihin. Ankaran poskiontelotulehduksen kourissa en kyllä juurikaan muuhun edes kykenisi. Meninpä vielä tekemään puolijulkisen lupauksen kutoa vain ja ainoastaan näitä pötkylöitä 18.4 saakka. Terapeuttista tässä on se, että mitkä tahansa muut kutimet (jopa sukkakorin kamalimmat ufot) alkavat näyttää yhä houkuttelevammilta vaihtoehdoilta ja saattavat tämän rupeaman jälkeen jopa valmistua :). Päättelykeijua, jos joku saattuu tapaamaan, niin voipi lähettää tänne. Palkaksi saa rahkapiirakkaa ja suklaamunia!!

Siunattua pääsiäisen odotusta

Ps. Kevätpäiväntasausyllätyshuivi on valmis, mutta on jumittunut koppaan odottelemaan pingotusta. Ehkäpä kuulemme hänestä vielä joskus...

1 kommentti:

Limeadine kirjoitti...

Sukat on tosi nätit. Luulenpa että tuohon lankaan sopikin paremmin sileä malli.