sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Sukat

Siis kokonaisen yhden parin sukkia sain tehtyä sukkasadon piikkiin.

Elikkäs nämä tihruraita vartiset nuoren sukat kokoa noin 39 7Veikan jämäkeristä.


Patmospaketteihin katselin pipoja paikallisesta Halpa-Hallista ja aikalailla sävyihin sopivat löytyikin. Ja siitä se ajatus sitten lähti....

Tuollaisen värikkään korvalappumyssyn kaveriksi sorvasin koolatusta 7Veikasta peruslapaset, joihin vähän koristuksia jämälankalaatikosta.


Tuli aika ihqut ;).


Pojan pakettiin sukkien ja pipon kaveriksi

Newfoundland mittens. Samaa sinistä ja siniharmaata 7Veikkaa kuin sukatkin. Näissä on myös virhe ....tai siis käsityön leima..., jota en viitsinyt purkaa, vaan tein toiseen lapaseen samanlaisena. Kuten sanottu hullu ei huomaa ja viisas ei puhu mitään. Eikä tuo lapasen käytettävyyteen vaikuta!


Reilut 400g ohutta sukkalankaa on muuttanut muotoaan, vaikka sukkia ei ole juuri syntynytkään.


Puikolla peittopala 17/48. Alunperin peittoon piti tulla 36 palaa, mutta miesväen arvosteltua ankarasti edellisen peiton pienuutta, hankin lisää lankaa vähän suurempaan peittoon. Peitto on tulossa väliveljelle joululahjaksi (tosin ei tietoa, minä jouluna...).

Koska näyttää siltä, että peittoprojekti viipyy taloudessa vielä pitkähkön ajan virkkasin komerossa pyörineistä trikookudekeristä projektikorin. Korista tuli ISO, epätasainen ja ruma. Kude oli paksuudeltaan hyvin epätasaista. Reuna on kokonaan kaksinkertainen, eikä tahdo kuitenkaan pysyä kunnolla pystyssä. Ehkä tuo on kuitenkin himpun parempi kuin se saksalaiskaupan paperipussi, missä projekti aiemmin asui. Mahtuu myös sopivasti kuistin puusohvan alle.....

sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Ei vieläkään sukkia


Nämä ovat isosiskolle. Syksylehdestä teini itse halusi Crystal-viitan. Se on ollut valmiina jo reilun kuukauden ja pari kertaa käytössäkin. Sentään valkoista en suostunut tekemään, vaan tuollaisen kaurapuuronvärisen. Ei mikään käytännöllinen kouluvaate, mutta pääasia, että saaja tykkää. Isoveljeä jäi melkein täysi kerä, vaikka reunan joustimeen laitoin silmukoita kolmanneksen enemmän kuin ohjeessa. Ohjeen silmukkamäärällä tuli nimittäin sipulipussi !


Tämän setin tein koulutuspäiviltä Helsingistä Novitan Deli-myymälästä ostamastani pussiSoftysta. Pehmeä on, eikä kutita. Normaalihinnalla en olisi tainut tuota lankaa raaskia ostaakaan, mutta nyt hinnaksi taisi tulla yhteensä jotain 7 euroa. Vielä ei ole ollut käytössä, mutta eiköhän tuo käyttöön tule. Ostin pussilankana myös mustaa Tempoa 550 g ja sen käyttökohde on vielä hiukan hakusassa. Jos ostaisi pari kerää lisää ja tekisi uusimman lehden paksupitsipuseron.....


Nythän on juuri näitten aika. Meillä tekeillä on kaksi pakettia: isolle pojalle ja isolle tytölle. Näiden pakkaaminen on joka vuosi yhtä jännittävää. Isä päällystää kenkälaatikot joulupaperilla ja isosisko taitaa saada taaskin askarrella joulukortit pakettien mukaan.

Ensi kerralla sitten sukkia....ehkä.

sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Mitähän se nyt oikein tekee?


Kolmisen viikkoa sitten se kolahti. Ihana kuva ihanasta torkkupeitosta. Varastosta löytyi vanhaa keltaista Nallea kymmenen kerää, joista neljä tosin eri värjäyserää. Virkkailin lappusia apinan raivolla aina rivi kerrallaan molemmista eristä. Lankaa riitti 11*11 lapun riveihin ja miltei kaikki loppulangan virkkasin reunukseen, jota sävelsin tehdessä. Peiton kooksi tuli noin 160*160 nelosen koukulla tehtynä ja painoa peitolla on varmaankin noin 1450 g (en saa sitä punnittua kotona, enkä taida kehdata kiikuttaa kaupan hedelmävaakaan ;) ). Peitto on aika napakaksi virkattu ja vain höyrytin sen kevyesti. Kunnon huuhteluainekylpy varmaan pehmentäisi ja venäyttäisi peittoa vähän lisää, mutta vielä en raaskinut peittoa kastella.





Peitto on kotiutunut kuistin vanhalle puusohvalle ja lämmittää ihanasti tikkuajan polvia ja mieltä aamuhämärissä.

Näin lokakuussahan eletään sukkasatoaikaa. Ja sukkalankaa on täälläkin puikoilla....




Lopputulos ei vaan todellakaan muistuta sukkia.....



Ehei, vaan lisää PEITTOTILKKUJA! Tämä peitto ei tosin tule valmistumaan 18 päivässä kuten edeltäjänsä. Ohutta sukkalankaa kolmosen puikoilla. Aloittaisikohan joku peittoKALin, niin pääsisin taas ehkä tikuttelemaan sukkia......Mielessä tosin kaivertaa virkattu isoäitihexagon peitto Jussista ja dominopeitto ruusuNallesta ja......