tiistai 25. marraskuuta 2008

Aika rientää

Taas on parisen viikkoa vierähtänyt hujauksessa. Tässäpä ensimmäiseksi kuva niistä peukalot saaneista lapasista.


Mallihan on pääkallolapaset. Lankana sininen 7Veikka ja valkoinen Novitan Superwash villalanka, yhteensä 81 g. Tuuminpa tuossa, että miksi ihmeessä kesti niin kauan saada nämä peukalot tehdyiksi. Olenhan tehnyt tässä välillä varmaankin toistakymmentä paria lapasia, jotka on kaikki saaneet peukalonsakin. Itseasiassa siellä kopan pohjalla lojuu vieläkin yksi peukaloton Huopaslapaspari. Näissä molemmissa on tällainen "aukkopeukalo", jota siis inhoan suunnattomasti. Muistutukseksi itselle: ei enää ikinä lapasia ilman peukalokiilaa!

Puolisentoista viikkoa sitten houkuttelin ihan pahaa aavistamattoman ystäväni matkaseuraksi Tapiolle. Ja haa, kuinkas sitten kävikään! Ystävän ostokset olivat kaksi kertaa omani suuruiset! Pääsinpä kerrankin tuntemaan itseni melkein normaaliksi lankakaupassa. (Tässä kohtaa emme tietenkään muistele sitä tosiasiaa, että näiden ostosten jälkeenkin ystäväni langat mahtuvat kenkälaatikkoon ja minun lankani mahtuvat...hmm..vaatehuoneeseen ;)! )


Dropsin Fabelia ja Alpacaa sekä yksi kerä punaista Lanettia. Lanett on jo muotoutunut joululahjaksi (jossa on peukalokiila !) ja toinenkin Fabel kerä on jo puikoilla. Näistä lisää myöhemmin....

Tänään olimme aamupäivällä lasten adventtikirkossa ja sen jälkeen avoimessa kerhossa. Pikkuveljen päivähoitopaikka on myös varmistunut ja vielä ennen joulua käymme päivähoitajan luona tutustumiskäynnillä. Taivaan Isä! Suuri kiitos kaikista kerhotädeistä ja hoitotädeistä, jotka tekevät maailman tärkeintä työtä. (Hoitavat ja ohjaavat minun lastani ;). )

keskiviikko 12. marraskuuta 2008

Vielä viimeiset

Vihoviimeiseen Patmospakettiin hyppäsivät nämä NalleTalvi langasta tehdyt sukat ja lapaset. Pakettiin, vaan ei kuvaan, lennähti myös pipo samaan sarjaan. Koko noin 110 cm. Puikkoina Knitpicks 2,75 sukkapuikot ja langanmenekki yhteensä 127 g. Lanka on kaunista näin pienissä neuleissa, kun tulee kunnon raitaa!

Nämä lapaset suunnittelin tekeväni kaveriksi aiemmin valmistuneille sukille, mutta ne päätyivätkin väliveljen luokkakaverin 10-synttärilahjaksi. Hello Kitty kuva on plagioitu neulovan äidin lapasista. Koska nämä lapaset ovat Nalle Coloria, kuva jäi turhankin pieneksi. Se on myös hassusti liian alhaalla, kun enpä tietenkään vaivautunut laskemaan kuvan kerroksia ennen pistelyn aloittamista. Kuva tietysti erottuisi paremmin yksiväriseltä pohjalta, mutta nämä lapaset nyt sattuivat olemaan sopivasti valmiina. Jos teen näitä vielä lisää, otan langaksi (yksivärisen) 7Veikan ja kirjon alusta saakka löysempää. Kirjominen voisi olla myös helpompaa, jos sen tekisi jo ennen kärkikavennuksia. Lankana Nalle Colori ja kuvassa Wool. Painavat (kirjottuina) 43 g. Lankaa jäi 39 g. Riittäisiköhän toisiin samanmoisiin peruslapasiin vai laittaako suosista raitaa varteen? Siinäpä sopivasti jännitystä kotiäidin elämään ;).

Seuraavaksi meinaan kuiteski hyökätä tuonne UFO- kopalleni kahtomaan, saisko jottain valamiiks asti. Tänä aamuna viiden ja kuuden välillä syntyivät jo peukalot yli kaksi vuotta kopassa maanneisiin isoveljen pääkallolapasiin. Kuvaa ei tähän hätään ole, koska sekä peukalot että kuvaaja ovat koulussa!

Juttuja Taivaan Isälle

Siunaa kaikkia isiä ja isoisiä vielä isänpäivän jälkeenkin.

sunnuntai 2. marraskuuta 2008

Joulupaketteja


Nämä kuusi pipo/sukat/lapaset- settiä lähtevät huomenna matkaan Joulun lapsi keräykseen, osa omissa paketeissa ja osa työkavereiden paketeissa. Lankoina on käytetty Nalle, 7Veljestä ja Isoveli lankoja. Painoa koko satsilla on 1093 g.

lauantai 1. marraskuuta 2008

Pitkästä aikaa

Viime viikot olen ollut kovin kiireinen. Yhden viikonlopun olin koulutuksessa täällä. Lisäksi olen yrittänyt tehdä vähän perusteellisempaa syyssiivousta huushollissa. Ja potenut migreeniä :(.

Sukkasato
Sukkasato on nyt sitten virallisesti päättynyt. Tikuttelin valmiiksi asti yhteensä 15 paria sukkia. Tässäpä ne, joita en ole vielä täällä esitellyt.



Maanantaina postitin Venäjä-keräykseen neljä paria miesten sukkia ja yhdet naisten sukat.
Kaikissa on lankana 7Veikka ja painoa yhteensä 649 g. Kaikki on tehty Addin 3,5 bambusukkiksilla. Kaurapuuron väriset ja tummansiniset sukat tein uusimman Novita-lehden ohjeella. Ihan mukavaa vaihtelua joustinneulesukalle. Noita tulee ehkä tehtyä toistekin. Tummansininen lanka on harvinaisen tympeää kutoa näin pimeänä vuodenaikana. Onneksi olen nyt tuhonnut neljästä tuon värisestä varastokerästä kolme! Punaiset sukat on Kertut, joita on moni muukin tehnyt. Mukava ja sopivan simppeli ohje, jolla tulee sievät sukat. Tein ohjeen mukaan pienemmän koon paitsi, että muutin ylivetokavennuksen ssk kavennukseksi (onkohan tuolla suomalaista nemeä ollenkaan), joka on mielestäni jotenkin siistimmän näköinen. Näitäkin voisi tikutella lisää vaikka työkavereille työsukiksi eri värisinä.....

Ripakoppa
Sukkia jäi vielä työn allekin. Ripakopassa näyttää nyt tältä:

Vuoroaan odottelevat kahden sukkaparin valmiit varret, yksi pariton valmis Fabel-sukka ja yksi melkein valmis Apina-sukka. Ja jo joku tarkkasilmäinen on huomaavinaan, että kopan lankasisällys se sen kun paisuu, niin voipi olla oikeassakin...Niin ja tuo valkoinen tausta on oikeasti LUNTA! Sitä on nyt kymmenisen senttiä ja toivottavasti pysyykin. Ensimmäiset lumiukot on jo tehty.

Seuraavaksi olisi vuorossa lapastelu, mutta siihen päätin olla osallistumatta. Muutama lapaspari tulee kuitenkin varmasti tehtyä muutenkin. Ensi viikon aikana on saatava valmiiksi kaikki Operaatio Joulunlapseen menevät neuleet. Sen jälkeen onkin jo aika keskittyä joululahjaneuleisiin :).

Juttuja Taivaan Isälle
Siunaa kaikkia, jotka saavat lahjaksi sukkaparin ja kaikkia, jotka ovat sukkapareja kutoneet.